divendres, 5 de febrer del 2016

Tema 5: aprenentatge a Internet (tasca recuperació)

Al tema 5 he pogut veure diferents recursos que hi ha a internet que són de molta utilitat per al procés d'ensenyament i aprenentatge.

A aquest tema hem vist hi ha diferències si parlem del "continent" o del "contingut".
Pel que fa al continent, ens referim a plataformes que poden servir per dur a termels processos d'ensenyament, una de les plataformes més famoses d'aquest tipus és Moodle.

D'una altra banda, tenim els continguts, que hem vist que aquests tipus de recursos serveixen per crear processos d'ensenyament-aprenentatge a internet, com per exemple:
WebQuests: una mena de recursos en què els alumnes realitzen una sèrie de tasques a traves d'una guia proporcionada pel professor. Normalment les webquests tenen les següents parts:

  • Introducció
  • Tasca
  • Procés
  • Avaluació
  • Conclusió
  • Orientació didàctica.
Les més habituals són els blogs, que com he pogut aprendre a aquesta assignatura ofereixen un ventall de possibilitats als mestres per a poder compartir els continguts amb els alumnes. I, per altra banda, la wiquipèdia, que es una mena d'enciclopèdia col·laborativa en la que cadascú pot fer la seua contribució al "saber" general. Aquesta eina la poden gaudir els alumnes quan tracten de cercar informació, no obstant això, quan hagen de fer treballs més científics aprendran que no és una font segura.

Pel que fa a la tasca d'aquest tema,he visitat una sèrie de webs per tal de trobar alguna que em pareguera interessant i penjar la seua descripció i l'URL al taulell que s'ha fet per a aquest tema. M'ha servit per a conèixer una interessant aplicació per a fer murals digitals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada