dijous, 4 de febrer del 2016

Informació a Internet (entrada blog tema 4)

En aquesta entrada tracte el que he conegut sobre les xarxes socials i les seues avantatges, a més dels inconvenients. Perquè la Xarxa està a la mà de tots, hi ha molta informació, aleshores hem de tindre cura amb els nostres alumnes.


He descobert les xarxes associades, enfocades a la docència i ací pose uns exemples:
http://internetaula.ning.com/
https://www.edmodo.com/?language=es&auto_selected_lang=true&logout=true&user_type=intl

En aquestes podem trobar intercanvi d'idees de quines eines poden utilitzar, hi ha fòrums on els docents comparteixen materials didàctics, eines, metodologies fins a projectes educatius.

Els grups estan classificats per temes, així és més fàcil trobar l'especialitat de cadascú. Edmodo té una eina per a contactar amb els alumnes, molt similar a la plataforma Moodle que utilitzem per a la capacitació. Sembla més fàcil d'utilitzar per als que no hem tingut molt contacte amb aquestes eines i és molt còmoda, es pot gaudir a qualsevol lloc on hi haja connexió a Internet. Edmodo també es digerix als pares, perquè poden estar informats de l'evolució dels fills, exàmens, qualificacions...

Crec que amb els alumnes podria utilitzar Edmodo per a comentar enllaços i sobretot vídeos. Es podrien penjar vídeos i així els alumnes els comentarien, això com a petit exemple de les moltes coses que es poden fer.

D'altra banda la idea d'Instagram m'ha agradat molt. Una activitat que em ve al cap seria la de, ara que tots tenen càmera al mòbil, fer que cadascú penge 3 fotos sobre una temàtica concreta i que tinga a veure amb la lliçó del dia i fer un concurs dins de la classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada